Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2007

Για έναν λόγο που δεν ξέρω...Καμιά φορά απογοητεύομαι. Λέω τι θα αλλάξει πια; Όλα στο χειρότερο αλλάζουν. Σπάνια μου συμβαίνει, αλλά συμβαίνει.
Τότε υποχρεώνω τον εαυτό μου να θυμηθεί τη φράση του Barraclough:
"Η απαισιόδοξη στάση που αντιμετωπίζει κάθε αλλαγή σαν τροπή προς το χειρότερο είναι ένα ζήτημα που επανέρχεται συχνά στην Ιστορία και που η Ιστορία έχει επανειλημένα διαψεύσει"

Για έναν λόγο που δεν ξέρω, με έναν τρόπο που δεν κατανοώ απολύτως, ό,τι γίνεται, ακόμη και το χειρότερο, κάτι πάει μπροστά. Αν δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό που ήρθε είναι το "μπροστά", ότι το καινούριο, διαφορετικό, το πιθανότερο ανοίκειο άρα προκαταβολικά εχθρικό, συχνά χαρακτηριζόμενο χειρότερο από εκείνο που ξέραμε καλά, ζήσαμε ή και ελπίσαμε, πιστέψαμε ή επενδύσαμε, δεν είναι τροπή προς το χειρότερο, μάλλον εμείς έχουμε το πρόβλημα κι όχι εκείνο.

Αμπελοφιλοσοφίες και λόγια της στιγμής.
Χωρίς μια συγκεκριμένη αφορμή.
Εκτός από το ότι κάθε στιγμή όλα αλλάζουν.

9 σχόλια:

Σπίθας είπε...

Μα η ζωή διέπεται απο την "ασυνέχεια".
Η αισίοδοξία, έγκειται, στο οτι, δεν ξέρω αν θα συμβεί και πότε αυτό που ελπίζω.
Ομως θα κάνω οτι είναι να κάνω και θα γίνει, ότι είναι να γίνει.Έτσι νιώθω και πιο ελεύθερα. Πρόσπαθούμε νάμαστε " εν τάξει" γνωρίζοντας οτι κυριαρχεί το χάος.
Είναι περίπου οι απόψεις του Νανόπουλου του Αξελού...

De Facto είπε...

Το ποστ σηκωνει ποτό!!!
Φθινοπώριασε!Σας περιμένουμε...

Σπίθας είπε...

Θεσσαλονίκη,καλή,για μένα μακριά

Όνομα: prophet81 είπε...

"...όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν..."
Εμπρός λοιπόν για μια συντηρητική επανάσταση!!!

Kostas2112 είπε...

Αισιόδοξος ειναι αυτός που ξέρει ότι όλα θα πάνε χειρότερα αλλά πιστεύει πως όλα θα πάνε καλύτερα. Ο Απαισιόδοξος κάνει ακριβώς τα αντίθετα..
The times are changing though..:)

Σπίθας είπε...

Αν πιστεύω πως θα πάνε χειρότερα,τείνω για μαζοχ.Αν πιστεύω, πως σίγουρα θα πάνε καλύτερα, τότε θα με τρώει η αγωνία του πότε.
Άστο τώρα,μη με μπερδεύεις.
Άστο να πάει οπου γουστάρει και θα δούμε.

λόγια του αέρα είπε...

Πολλοί καινούριοι επισκέπτες!
Καλώς ήρθατε!

σπίθα, καινούριο θέμα εν όψει, και πολύ ενδιαφέρον: το χάος και η τάξη, μου αρέσει...

de facto:ευχαριστώ για την πρόσκληση, ανωνύμως τα λόγια του αέρα θα σας επισκεφτούν!

όνομα: prophet81: επίσης, νομίζω ισχύει και το άλλο: όλα μοιάζουν ίδια κι όμως όλα αλλάζουν
Να σου πω την αλήθεια επανάσταση και συντηρητική γίνεται;

Kostas2112: αυτό που γράφεις δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Ενδιαφέρουσα άποψη νομίζω.


Γενικά τώρα, έτσι το νιώθω, έτσι θα το πω: μερικές φορές είμαι εκτός τόπου και χρόνου, να, όπως τώρα: θα προτιμούσα να μην γράψω αυτό το post σε προεκλογική περίοδο γιατί δεν έχει καμια σχέση με τις εκλογές- το γράφω γιατί πήρα ένα mail, όχι αρνητικό, αλλά μαλλον εκτός θέματος, που το σχολίαζε με εκλογικό τόνο- όμως δεν το σκέφτηκα καν και απλα έγραψα κάτι που σκέφτηκα. Για έναν λόγο που δεν ξέρω...

Pan είπε...

Πίστεψέ με, δεν είσαι η μόνη που απογοητεύεται.
Κάθε άλλο.
Και πολλές φορές θες να πεις φτάνει, δεν ασχολούμαι ξανα.
Και ύστερα είτε το ξεχνάς, είτε κάτι συμβαίνει

λόγια του αέρα είπε...

καλημέρα pan!
Eυτυχώς όταν απογοητεύομαι αυτό κρατάει πολύ λίγο. Προφανώς υπάρχουν αυτόματοι μηχανισμοί που προστατεύουν την αισιοδοξία μου.
Πιο πολύ εγραψα αυτό το ποστ γιατί ό,τι αλλάζει μας τρομάζει κι ακούω πολλούς να λένε ότι τα πράγματα πάνε παντού στο χειρότερο κι εγώ δεν ξέρω αν το πιστεύω αυτό εντελώς.
Ξέρεις τι σκέφτομαι; Και τα μωρά πριν γεννηθούν, ακριβώς πριν γεννηθούν τραβάνε το μεγαλύτερο ζόρι τους. Μια χαρά ήταν πριν. κολυμπώντας μακάρια. Και μετά για λίγα εκατατοστά αν το σκεφτείς, δίνουν τη μάχη της ζωής τους, και ενώ ας πούμε, αυτή η αλλαγή φαίνεται να τους πάει στο καλύτερο είναι τελικά ό,τι καλύτερο τους συμβαίνει, αρχίζουν να ζουν.
Μπορεί να είναι απλοϊκός ο τρόπος που σκέφτομαι,δεν ξέρω...

Χθες με διάφορα που είχα, πρόλαβα μόνο να απαντήσω στο blog μου, δεν πρόλαβα ούτε να γράψω τίποτα για τον Νικολαϊδη( γμτ ,φεύγουν οι καλοί... )ούτε να μπω σε blog φίλων να δω τι έχουν γράψει. Θα το κάνω σήμερα. Είμαι σίγουρη, κάτι έγραψες, ε;
Γμτ