Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

Αντιγραφή με καθυστέρηση

Το διάβασα σήμερα μόλις,
το έγραψε εδώ
και αρκετές μέρες
η Ζωή στο blog της.
(http://zoi20.blogspot.com/)
Το αντιγράφω.






Tuesday, September 18, 2007

Μαύρο στη Μαριέττα

Μπράβο στον ελληνικό λαό που μαύρισε τη Μαρριέτα. Τόσα χρόνια σκάνδαλα, Χρηματιστήριο, ομόλογα, η μισή Πελοπόννησος που κάηκε, δεν μας έκαναν να αντιδράσουμε. Το θέμα του βιβλίου της ΣΤ' Δημοτικού όμως μας εξόργισε! Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες, πάνω από όλα βάζουμε την Παιδεία.

(Γειά στο στόμα σου Ζωή!)

Υ.Γ. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της Ζωής. Μόνο σε μια φράση, εκεί με το χρηματιστήριο έχω άλλη γνώμη. Δεν μου αρέσει που όλοι έπαιξαν τότε στο χρηματιστήριο για να γίνουν γρήγορα και εύκολα -το μεγαααάλο όνειρο του Έλληνα από πάντα - πλούσιοι, ούτε που σκέφτηκαν πώς θα γίνει αυτό - τζόγος, κομπίνα, δεν τους ένοιαζε, τα λεφτά να πάρουμε, έλεγαν τότε και το έπαιζαν και ειδικοί, ε, ρε πώς συμβούλευε ο ένας τον άλλον εκείνον τον καιρό-και τώρα κλαίνε γιατί χάσαν τα λεφτά τους και βέβαια δεν φταίνε αυτοί, όπως πάντα.

26 σχόλια:

etalon είπε...

Σημειολογικα και νονο να προσθεσω οτι το βαπτιστικο της πρωην υπουργου ειναι Μαριορη.
Εξ ου κι η λαικη σοφια :
Ολα ταχε η Μαριορη, το Παιδείας της ελειπε.
))P

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@λόγια του αέρα
Καλώς η αντιγραφή, έστω και καθυστερημένα.
Καλή και η παρατήρηση σου.
(επιλαμβάνομαι του αιτήματος σου, άργοξυπνημένος σήμερα).
Τα ξαναλέμε, καλημέρα. χμ..καλο απόγευμα.

doctor είπε...

Σχετικά με τους αντιδρώντες στο βιβλίο της ιστορίας και το ποιόν τους έχω ανοίξει αρκετά θέματα στο blog μου.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι η Γιαννάκου έπεσε θύμα των ιδεοληψιών αυτού του λαού που θέλει να του χαϊδεύουν τα αυτιά, να του λένε πόσο σπουδαίος είναι, για Παρθενώνες και λοιπές αηδίες με τις οποίες ουδεμία σχέση έχει, και αλίμονο σε όποιαν Γιαννάκου πει το αυτονόητο για μια χώρα μέλος της Ε.Ε.: την δυνατότητα να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η λέξη "ιδιωτικός" έχει δαιμονοποιηθεί από τους υμνητές (δεξιούς και αριστερούς) των δημοσίων υπαλλήλων τεμπελχανάδων που γουστάρουν να κάθονται και να πληρώνονται από τους υπόλοιπους μαλάκες.

Όσο για το βιβλίο της ιστορίας δεν το ήξερα ότι έπρεπε να περάσει από την έγκριση της Εκκλησίας, του Καρατζαφέρη, του Παπαθεμελή, του Στάθη της Ελευθεροτυπίας, της Κανέλη και της κουτσής Μαρίας.

Υπάρχουν αρμόδιοι σε αυτή τη χώρα, οι Πανεπιστημιακοί, αλλά εδώ όλοι είναι ανευθυνο-υπεύθυνοι...

doctor

λόγια του αέρα είπε...

etalon,
η αλήθεια είναι ότι για την Γιαννακου δεν έχω την χειρότερη εντύπωση, σε αντίθεση με πολλούς της πολιτικής σκηνής και δη του κόμματός της. Νομίζω ότι την έβαλαν να βγάλει "τα κάστανα από τη φωτιά", να προχωρήσει σε μεταρυθμίσεις που κάποτε έπρεπε να γίνουν στην Ελλάδα χωρίς όμως να της δώσουν ούτε τη στοιχειώδη οικονομική δυνατότητα αν κάνει τις αλλαγές με κιμπαριλίκι και σωστά. Την έκαψαν μου φαίνεται επίτηδες και τώρα φεσοθήκαμε έναν Ευριπίδη Στυλιανίδη που μοιάζει συντηριτούρα του κερατά μπροστά της. Ψεύτρα να βγω, αλλά τους μικρομέγαλους πολύ τους φοβάμαι κι αυτός μου φαίνεται απίστευτη περίπτωση.
Τέλος, με μόνο το ότι τα έβαλε με όλο το κατεστημένο της εκκλησίας και των εθνικιστών(κομμουνιστών, δεξιών και "αριστερών") υπερασπιζόμενο ένα βιβλίο Ιστορίας βασισμένο σε επιστημονικές αλήθειες με έκανε να την εκτιμήσω.

Το ξέρω ότι οι περισσότεροι διαφωνούν μαζί μου-ακόμα και πολλοί φίλοι μου, αλλά ...

λόγια του αέρα είπε...

Γεια σου σπίθα!
Ξύπνησες για τα καλά; Να πάω να δω τι έγραψες...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@λόγια του αέρα
Οκ. Άργησα..θα δείς και άλλο ένα.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@λόγια του αέρα
έξτρα προσφορά "Πλωτή όπερα"
(βλ.ετικ. βιβλία) τόχα παρατήσει στις 18.
το "μάζεψα" σήμερα, μιας και μ' "εριξες"
στα βιβλία. Καλό μούκανες,
αντι...... οικονομικών νέων.
Εξιλεώθηκα για το "ατόπημα";

λόγια του αέρα είπε...

doctor,
τα έχουμε και πιο παλιά για το θέμα αυτό και πολλά από αυτά που διάβαζα στο blog σου με έκαναν να ψάχνω περισσότερο.

Πώς πήγε η πρωϊνή επιχείρηση στο δάσος;

λόγια του αέρα είπε...

Ποιο ατόπημα; Κάτι θυμάμαι πολύ αμυδρά σπίθα, μάλλον δεν θα ήταν σπουδαίο...

Πάω να δω!

λόγια του αέρα είπε...

βιάζομαι τόσο πολύ που φεύγουν τα γράμματα κι οι λέξεις και χαμπάρι δεν παίρνω...

etalon,(ΟΡΘΉ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, που λένε)
"...χωρίς όμως να της δώσουν ούτε τη στοιχειώδη οικονομική δυνατότητα ΝΑ κάνει τις αλλαγές με κιμπαριλίκι και σωστά.
...Τέλος, ΚΑΙ μόνο το ότι τα έβαλε με όλο το κατεστημένο της εκκλησίας και των εθνικιστών(κομμουνιστών, δεξιών και "αριστερών") υπερασπιζόμενΗ ένα βιβλίο Ιστορίας βασισμένο σε επιστημονικές αλήθειες με έκανε να την εκτιμήσω.

doctor,
τα έχουμε ΠΕΙ και πιο παλιά..., είναι το σωστό βέβαια


"Κανείς άσφαλτος", και τα λόγια του αέρα είναι και χάνουν και καμιά λέξη στο δρόμο...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@doctor
Παρεμβαίνω, ελπίζω(;) να μην παρεξηγηθώ μιας και έγινα απο σπόντα, μάρτυρας.
Οντας κατά του "κρατικισμού" και υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστ, μέσα σε θεσμοθετημένα πλαίσια..μην παραβλέψουμε οτι το "ιδιωτικό" δεν είναι "πανάκεια" ούτε "απειλή". Το κράτος ευθύνεται και δεν παίζει σωστά τον "ρυθμιστικό" του ρόλο.
"Σέρνεται" από την αναγκαιότητα της εποχής μας να εξελιχθεί, αλλά αποδεικνύεται κακός διαχειριστής. Είμαστε και εμείς κολλημενοι σε στερεότυπα παλιών αντιλήψεων, όπως είπες, και όπου "στραβός και η μοίρα του"....απο σπόντα, άποψη,

Ανώνυμος είπε...

Με το θέμα Χρηματιστήριο συμφωνώ. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την είχε ο πολίτης που έχει συνηθίσει στη λαμογιά και το γρήγορο χρήμα. Απλά είχε και η κυβέρνηση την ευθύνη της που δεν προειδοποίησε δεν συνέστησε ψυχραιμία, όπως θα έκανε κάθε πολιτισμένη δημοκρατία, αντιθέτως στη φάση της ανόδου οικειοποιήθηκε κιόλας την επιτυχία.

λόγια του αέρα είπε...

Ζωή καλημέρα!

Μου άρεσε πάρα πολύ το ποστ σου. Ήταν τόσο εύστοχο και έδωσε μια διάσταση εξαιρετική σε σχέση με ποιοι είμαστε.

Τώρα για το χρηματιστήριο,συμφωνώ απόλυτα με το "αντιθέτως στη φάση της ανόδου οικειοποιήθηκε κιόλας την επιτυχία", απαράδεκτο, έχεις δίκιο.
Από την άλλη δεν μας έχω ικανούς να ακούσουμε κανέναν όσο κι αν μας προειδοποιήσουν, όταν υπάρχει εύκολο χρήμα στη μέση, κι αυτό είναι θέμα παιδείας και νοοτροπίας, ίσως.

Elias είπε...

Έχω κάτι ακόμα φυλαγμένο για την κ. Γιαννάκου: ουδέποτε υποτίμησε την αισθητική μας. Δεν έκρυβε την ηλικία της, ποτέ δεν την είδα να εμφανίζεται με μίνι φούστες και εφαρμοστά (όπως η Φάνη), ο δε λόγος της ήταν -ασυνήθιστο για έλληνα πολιτικό- στρωτός και εμπράγματος.

Δίνω μεγάλη σημασία στα θέματα αισθητικής. Θεωρώ ότι είναι τόσο σπουδαία όσο και αυτά της καθαρής πολιτικής.

patsiouri είπε...

Κι εμένα δέ μου είναι ιδιαίτερα ατιπαθής η Μαριέττα...δέ νομίζω όμως πως έχασε ψήφους λόγω βιβλίου, ΄πιστεύω πως οι φοιτητές και οι γονείς τους τη μαύρισαν χωρίς να μπορώ να εκφράσω εμπεριστατωμένη άποψη για το άν τελικά είχαν δίκιο ή όχι...
Πάντως η εν λόγω ήταν από τους τελευταίους που έπρεπε να φάνε χ...

Αντιθέτως χάρηκα τα μάλλα με τα μούτρα του Ακη και του άλλου του βρωμιάρη του Πρωτόπαππα, καθώς επίσης για την απομάκρυνση από την κυβέρνηση του τρίο στούτζες Βύρων-Γιακουμάτος-Μιχαλολιάκοςγια όποους λόγους και να το έκανε ο μπούλης...

Ευελπιστούσα επίσης να δώ Αβραμό και Παπαντωνίου να παίρνουν τα βουνά αμφότεροι κλαίγοντας αλλά φαίνεται πως ο ελληνικός λαός είναι απελπιστικά ηλίθιος...

Αυτά...

λόγια του αέρα είπε...

patsiouri,
επειδή "ο ελληνικός λαός είναι απελπιστικά ηλίθιος" , τέλεια το ειπες, και επειδή είναι και συντηρητικός με τους θεούσους να κόβουν και να ράβουν, γι' αυτό πιστεύω δεν την ψήφισαν, τόλμησε βλέπεις να υποστηρίξει ενα τέτοιο βιβλίο Ιστορίας.
Αν ήταν το θέμα του πανεπιστημίου και των φοιτητών, ο Πολύδωρας πώς βγήκε ας πούμε;Οι ίδιοι άνθρωποι ψήφιζαν. Θεώρησαν την Γιαννάκου πιο επικίνδυνη από τον Βύρωνα; Αν είναι δυνατόν!
Είμαστε λαός πρόβατα της εκκλησίας και βασίλειο της λαμογιάς...

doctor είπε...

Ο Σπίθας είπε...
Mην παραβλέψουμε οτι το "ιδιωτικό" δεν είναι "πανάκεια" ούτε "απειλή". Το κράτος ευθύνεται και δεν παίζει σωστά τον "ρυθμιστικό" του ρόλο.

-----

Ακριβώς.

Όμως ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε κανέναν, ενώ τα μονοπώλια...

λόγια,

η πρωινή επιχείρηση εστέφθη με επιτυχία.
Ιδού τα ...πεπραγμένα:

http://galatsi.blogspot.com/2007/09/blog-post_23.html

λόγια του αέρα είπε...

doctor,
άφησα ήδη μήνυμα στο save galatsi.
Ξανά μπράβο σε όλους σας.

Πέρασα κι από το blog του Γιάννη. Πω, πω, από σένα το έμαθα, είδηση δεν είχα πάρει. Νάσαι καλά που το είπες και εύχομαι, όσο δύσκολα κι αν είναι, να γίνει καλά ο Γιαννης και να γυρίσει γρήγορα κοντά μας.

KitsosMitsos είπε...

Επιτέλους λίγη σκέψη από τον κόσμο πριν την ψήφο. Ας ελπίσουμε να'ναι μόνο η αρχή...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@doctor
Μήπως λέμε το ίδιο και θα χρειασθεί να εξηγήσω, αν το μονοπώλιο το ελληνικό πρέπει να διαλυθεί είναι για να επικράτήσει άλλο μονοπώλιο ; Το διεθνές.
Αφού το ξεκαθαρισα, μιλώ για ρυθμιστικό ρόλο . Σου διαφεύγει οτι ο ίδιος ο ΜΠΑΡΟΖΟ προβληματίζεται, αν η Ε.Ε τα καταφέρει να παίξει αυτό το ρόλο, ανταγωνισμός με ισχυρές "διαιτησίες" ανάμεσα σε ενεργειακούς τιτανες. Δεν μιλώ γι "ελληνικά μονοπώλια", είναι τελειωμένα.
Αλλά μη μας δίνουν φύκια για μεταξωτές...
( Βλ 'Νέα'- πατάει πόδι για την ενέργεια - GAZprom) 20/9/2007 ΚΑΙ "ΚΌΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΎΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΜΙΚΡΟΥΣ-χρήμα ενέργεια ΣΑΒ 15/9/2007 φιντικάκης. Κάτι αναμένο για μέν α , όταν η M.L ΈΧΕΙ ΕΚΔΌΣΕΙ 3ετες τίτλους.)
Δεν μιλάμε για ανταγωνισμό, μιλάμε για ολοκληρωτισμό.
Επίσης σου διαφεύγει , οτι εφαρμόστηκε στην Αμερική και απέτυχε( ενέργεια μιλάω) οτι η Γαλλική ετ, ενέργ. είναι 90% κρατική,. Σου διαφεύγει πώς οι Γάλλοι κατ εξαίρεση στήριξαν την Ντασσώ και ότι μέχρι και ο Μπους στήριξε και κατηγορηθηκε για παρεμβατισμό, την Μπόινγκ.
Νομίζω η "βιαστική" μου, κακώς όπως αποδείχτηκε, παρέμβαση παρερμηνεύτηκε και κατέληξες σε συμπεράσματα βιαστικά.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Η παραπάνω απάντηση είναι "πρόχειρη" και μόλις είδα το σχόλιο του dodtor,.
Επειδή γνωρίζω πολύ καλά ποιός θα την πληρώσει (καταναλωτής), στοιχειωθετημένα το λέω και όχι αφοριστικά.
Και δεν κατάλαβα " ο ανταγωνισμός κανέναν δεν έβλαψε"
Αφοριστικό δεν μοιάζει στη εποχή μας;
Για ποιά οικονομική θεωρία μιλάς, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΌΖΕΤΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌΣ 'οπως τον εννοείς.
Ένας, αποδεδειγμένα, μη κρατικιστής.
Δεν θάχεις προσέξει τα άρθα μου η ίσως παρασύρεσαι απο τους τίτλους.
φιλικα και το εννοώ, γιατι σε πολλέ ς άλλες θέσει σου με βρίσκεις σύφωνο.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Το άρθρο μου " Κλοιός για ΟΤΕ απο ΜΑΡΦΙΝ.... 19/9/07" είναι ξεκάθαρο και δείχνει ότι δεν αφορά το θέμα το ποσοστό του δημοσίου, αν είναι 10% ή 51%, αλλά ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Τελειώνοντας, το παρατράβηξα, το "τεμπελχανάδες του δημοσίου" , όχι οτι δεν ισχύει, μου θυμίζει τους εξ "ανατολικού Μπλόκ" που ερχόμενοι στη "Δύση"
θα εύρισκαν τον παράδεισο με δουλειά , αμάξια, και χάι-σοσάιτι.
Ούτε ο Ανδριανόπουλος το επικαλείται, λόγω τιμής.
Δυστυχώς δεν είναι, μάλλον, η ρίζα του κακού. Το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι..(μας)

... είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ

H αιθεροβάμων κυρία Γιαννάκου

"....τα έβαλε με όλο το κατεστημένο της εκκλησίας και των εθνικιστών(κομμουνιστών, δεξιών και "αριστερών")"

Αν βρείτε κάποιο mail δικό της, νομίζω ότι θα μπορούσε -όποιος απο εμάς εκτίμησε το ήθος της- να επικοινωνήσει μαζί της... ίσως το χρειάζεται. Μια καλή κουβέντα έστω από κάποιον άγνωστο που να επικροτεί τη στάση σου όταν σε ρημάζουν τα κοράκια είναι βάλσαμο

λόγια του αέρα είπε...

KitsosMitsos,
είναι λίγο σαν της πυθίας τα λόγια το σχόλιό σου. Δηλαδή;

Σπίθα,
ήθελα να σχολιάσω στο blog σου τα στοιχεία τα παραθέτεις αλλα΄δεν πρόλαβα, θα προσπαθήσω σήμερα


otibaleionous,
τώρα και με τις τελευταίες εξελίξεις θα δικαιωθεί τόσο που διάφοροι θα της λένε πόσο γενναία αντιστάθηκε στα κοράκια, ελπίζω...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@λόγια του αέρα
Η κ Γιαννάκου έγινε το εξιλαστήριο θύμα και το "ανάθεμα", κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα και έχει γίνει πια κουραστικό.
Άλλο ένα παράδειγμα (βλ Ζορμπας) που χρησιμοποιούνται άτομα, κατα το δοκούν και μετέπειτα καταπατούνται, όπως, και επιτροπές , θεσμοί και νόμοι με ανήθικο τρόπο.
Δεν μπορούσε να "σηκώσει" ένα τόσο σοβαρό θέμα, μόνη, με αντιπάλους τους υποκριτές συνοδοιπόρους του κόμματος της, την εκκλησία....
Οι πρόθέσει της δεν αρκούσαν για τις "τομές" που χρειάζεται η παιδεία και ττην δύσκολη αντιστροφή των πραγμάτων,
Δεν "υποκλίθηκε" και προσπάθησε. Έχει μερίδιο ευθύνης για την "αφέλεια" της, ότι, στον χώρο που βρίσκεται θα εύρισκε συμπαραστάτεςσε παρόμοια θέματα.